Із січня 2022 року усі заклади загальної середньої освіти мусять перейти на нові норми харчування, затверджені Кабінетом Міністрів України.

З метою роз’яснення питань, пов’язаних з впровадженням нових норм харчування, безпечності та якості як основи реформи системи шкільного харчування 25 листопада 2021 року для директорів закладів освіти Яворівського району проведено онлайн-семінар.

Досвідом складання чотиритижневого меню, підходами щодо залучення  до зміни харчування батьків та дітей, практичними кейсами роботи із нормативною базою, з питань облаштування харчоблоку, дотримання вимог НАССР ділилася директор Жовтанецького опорного закладу Жанна Король.

«За все, що лягає на тарілку дітей, відповідальний директор, тому він зобов’язаний знати, читати і розуміти меню, незалежно від того, хто його розробив. Вам буде легше якщо ви будете знати як формується меню. Свого часу, визнавши, що є проблеми із харчуванням дітей, нам стало зрозуміло, що потрібні зміни, адже багато їжі просто опинялось у смітнику... Після того, як ми узгодили меню з батьками, відбулись дуже позитивні зміни. Харчування важлива складова роботи школи, тож ми, директори, повинні приділити йому багато уваги», - звернулась до керівників шкіл директорка Жовтанецького опорного закладу Жанна Король.

Дякуємо за практичні кейси, цінні поради Жанні Король та організаторам онлайн-навчання Ірині Сислюк, начальнику відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти і науки,  Лесі Босак провідному спеціалісту відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти і науки.

Зазначимо, що в рамках співпраці Яворівської районної державної адміністрації та ГО “Національна асоціація громадського харчування” 9 грудня 2021 року планується проведення навчального семінар-практикуму, щодо впровадження нових стандартів шкільного харчування з презентацією сучасних технологічних процесів приготування нового шкільного меню. Цільова аудиторія -  представники засновників закладів освіти району, керівники відділів освіти територіальних громад, директори шкіл та підприємці, які організовують харчування.

Переглядів: 0