Засідання комісії для вжиття заходів щодо запобігання різкому зростанню безробіття

Сьогодні, 11 лютого 2021 року, під  керівництвом заступника голови райдержадміністрації Володимира Дзюньки, за участі в. о. керівника апарату – завідувача сектору інформаційної діяльності та цифрового розвитку Ірини Кравчук відбулось засідання комісії для вжиття заходів щодо запобігання різкому зростанню безробіття під час масового вивільнення працівників.

Участь у засіданні взяли завідувач сектору з питань правової, мобілізаційної, режимно -секторної роботи та запобігання корупції Віра Доскоч, начальник сектору з інфраструктурних проектів та захисту довкілля Галина Прядко, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Уляна Ганусяк, директора Новояворівської міської філії Львівського ОЦЗ Світлана Осьмак, директор Яворівського районного центру зайнятості Михайло Вингринович Михайло Вигринович, начальник Яворівського відділу обслуговування громадян (сервісний центр), управління обслуговування громадян Головного управління ПФУ у Львівській області Володимир Галак Володимир Галак.

На порядку денному розглянули питання щодо запланованого масового вивільнення працівників у Яворівській міській раді, Яворівській районні ради, КЗ ЯМР «Народний дім міста Яворова», у зв’язку із змінами в органах виробництва і праці. Згідно з поданою звітності Яворівської міської ради передбачає вивільнення 107 працівників з 12.02.2021 року, Яворівською районною радою вивільнення 18 працівників з 17.02.2021 та 14 осіб КЗ ЯМР «Народний дім міста Яворова» з 08.04.2021 року.

Завідувач сектору з питань правової, мобілізаційної, режимно-секторної роботи та запобігання корупції Віра Доскоч запропонувала розробити забезпечити комплекс заходів, спрямованих на запобігання та мінімізації негативних наслідків спричинення різкого зростання безробіття в районні.

Варто зауважити, Михайло Вингринович проінформував що станом на 10 лютого 2021 року в філії є 42 актуальні вакансії, 12 перспективних вакансій, 19 зареєстрованих вакансій. Основна частина вакансій з групи робітничих професій: кухар, офіціант, бармен, продавець, слюсар з механоскладальних робіт та інші. Через віддалений пошук фахівцями центру зайнятості може здійснювати підбір роботи серед вакансій інших центрів зайнятості для відповідної категорії клієнтів. Це дасть можливість додаткового вибору для вивільнюваних осіб.

Переглядів: 29