Цукровий діабет: як запобігти хворобі або сповільнити її прогресування

Цукровий діабет: як запобігти хворобі або сповільнити її прогресування

Як змінити харчування, щоби знизити ризик розвитку діабету⁉️
🟠Щоб зменшити ризик появи діабету, варто мінімізувати споживання або взагалі відмовитися від доданого цукру та попередньо оброблених продуктів харчування, включно з обробленими зерновими продуктами (борошно, білий рис). Краще – замініть їх на цільнозернові.
🟠Намагайтеся збільшити споживання клітковини – овочів та фруктів. Фрукти й овочі, які не містять крохмалю, повинні становити щонайменше половину щоденного раціону.
🟠Бобові культури (сочевиця, боби, нут, горох) також містять багато клітковини та корисного для здоров’я рослинного білка. Люди, які їдять багато продуктів з високим вмістом клітковини, як правило, споживають менше калорій, не набирають надмірної ваги, а отже мають менший ризик розвитку діабету.
🟠Змінити харчові звички вам може допомогти сімейний лікар.
☝️Нагадаємо, на Львівщині зареєстрували понад 67 тисяч хворих на цукровий діабет, з них 13 390 – інсулінозалежних та 943 дитини.
Щоб вберегтися від діабету 2 типу, необхідно:
📌досягніть нормальної ваги тіла та підтримуйте її;
📌будьте фізично активними – приділяйте не менше ніж 150 хвилин на тиждень регулярній фізичній активності;
📌дотримуйтеся здорового харчування та зменште кількість цукру і насичених жирів в раціоні;
📌утримайтесь від куріння
Допис підготували у межах інформаційної кампанії міністра охорони здоров’я України «Здоровіші разом» та з нагоди Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом.

Переглядів: 0