Яворівська районна державна адміністрація провела чергове засідання комісії щодо “мінімізаторів”

25 жовтня відбулося чергове засідання районної робочої комісії з питань легалізація виплати заробітної плати і зайнятості населення, яку провела начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та промисловості Галина Прядко. Участь у нараді взяли представники Пенсійного фонду, Центру зайнятості населення, державної інспекції з питань праці, управління та структурних підрозділів райдержадміністрації та мінімізаторів.

Мінімальна заробітна плата, легальна зайнятість населення  ключовою є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання.

«Ви повинні думати про тих, хто забезпечує сім'ю. Як можна прожити на нижчу мінімальної зарплата, а тим більше прогодувати сім'ю. А найважливіше те, що від рівня зарплати залежить рівень пенсії, так як на сьогоднішній день ми рахуємо коефіціент зарплати. Подумайте, бо колись на вашому місці можуть бути батьки, діти родичі ваші, або ж ви самі виживатимете за неї» - додав  начальник Яворівського відділу обслуговування громадян (сервісний центр), управління обслуговування громадян Головного управління ПФУ у Львівській області Володимир Галак.

В рамках засідання члени комісії провели з запрошеними суб'єктами господарювання роз'яснювальну роботу щодо дотриманні підприємцями законодавства про працю, легалізації робочих місць, недопущення виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством рівень, про зміни в законодавстві про працю, а також про посилення відповідальності за порушення в сфері праці.

Підводячи підсумки засідання Галина Прядко підкреслила, що співпраця з приватними підприємцями щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення триватиме й надалі та буде під контролем.

Переглядів: 494