Профілактика гострих кишкових інфекцій

При проникненні  в організм людини патогенних мікроорганізмів можливе виникнення  інфекційних  захворювань,  таких  як: гастроентероколіти, дизентерія, сальмонельоз, холера, черевний тиф, вірусний гепатит «А» та інші.

Для кишкових інфекцій основним джерелом розповсюдження  є вода і харчові продукти, з якими збудник інфекції може потрапити в організм здорової людини.

Забруднення води може відбуватися при потраплянні у джерело водопостачання (криницю чи  артезіанську свердловину)  стічних вод. Людина заражається при вживанні такої води.

Харчові продукти можуть забруднюватись збудниками кишкових інфекцій в результаті недотримання  правил особистої гігієни. В багатьох продуктах мікроорганізми  не   тільки тривалий час зберігають свою активність, але і розмножуються і накопичуються.

Слід зазначити, що  при інфекційних захворюваннях  ефективність профілактичних заходів залежить від рівня гігієнічних знань населення, необхідності дотримання правил особистої гігієни, в тому числі в надзвичайних умовах перебування: дотримуватись правил чистоти рук, посуду, споживати лише добре вимиті фрукти та овочі, дотримуватись правил приготування страв, вживання води питної  тільки гарантованої якості.

Необхідно зробити все для того, щоб в організм не потрапила інфекція.

Будьте здорові!

Яворівське районне управління

 Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області

Переглядів: 83